×

Blog

Hoe een gepast cv opstellen?

  

 

Wat is een cv?

Een cv of curriculum vitae is een document waarin je een samenvatting van jouw leven geeft, met name diploma’s en werkervaring. Het geeft een overzicht van relevante opleidingen, werkervaring en nevenactiviteiten. Meestal worden de verschillende onderdelen van het cv in omgekeerde chronologische volgorde weergegeven.

 

Lengte van een cv?

De lengte van het cv is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid relevante opleidingen, werkervaring en nevenactiviteiten. Voor de meeste functies wordt een cv van 1 à 2 kantjes A4 als wenselijk gezien.

 

Cruciale onderdelen van een cv?

  • Gegevens zoals geboortedatum, adres, telefoonnummer, emailadres,… zijn onmisbaar in jouw cv, daarom plaats je deze het best helemaal bovenaan op het cv.
  • Vervolgens kunnen de werkervaringen en studies neergeschreven worden, bij voorkeur in chronologische volgorde van recent naar oud.
  • Tenslotte vermeld je talenkennis, computervaardigheden, competenties en eventuele referenties.

 

Aanpassing aan de vacature?

Probeer zo goed mogelijk jouw cv aan te passen aan de vacature waarvoor je solliciteert. Doe dit door na te denken over jouw vaardigheden/competenties en de vaardigheden/competenties die vermeld staan in de vacature. Benadruk deze overeenkomsten door deze vaardigheden of competenties zeker te vermelden in jouw cv.

 

Eruit springen?

Ga gerust de creatieve kant op en maak jouw cv wat persoonlijker met een foto, een passende quote, aangepaste kleuren,… die passen bij wie JIJ bent als persoon!