Heb je ook zo een bewondering voor iemand met één grote passie bv een topsporter, een specialist in geneeskunde, een technisch specialist….Of ben je eerder iemand die duizend en één dingen wil doen en het liefst allemaal tegelijkertijd met het gevolg van tijd tekort?

Als je je herkent in dat laatste dan ben je mogelijk een Creatief Generalist

Wat zijn de kenmerken?

Snel door hoe iets werkt?

Generalisten hebben de gave om snel te zien hoe bepaalde systemen en processen in elkaar zitten. Ze hebben niet veel uitleg nodig en zien snel verbanden. Op die manier hebben generalisten meestal niet veel inlooptijd nodig en zijn ze snel gerodeerd.

Projectmatig werken of werken via outsourcing kan voor hen een goeie optie zijn. Ze kunnen snel opstarten in een nieuwe project of op een nieuwe werkplek en eenmaal ze weten hoe alles in elkaar zit en ze dreigen hun interesse te verliezen, is het project afgerond en kunnen ze iets nieuw starten.

Zie je verbanden?

Zoals hierboven vermeld, zien creatieve generalisten gemakkelijk verbanden. Doordat ze veel interesses hebben, zullen ze sneller verbanden leggen tussen zaken die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

Dit leidt tot creatieve oplossingen waar anderen niet aan denken omdat ze teveel op één bepaald aspect gefocust zijn. Een generalist kan op die manier een nieuwe wind doen waaien in een bedrijf door de dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Ben je leergierig?

Creatieve generalisten hebben een voortdurende honger naar nieuwe kennis. Ze hebben geen schrik om dingen bij te leren of zich te smijten op nieuwe materie. Integendeel, ze willen er zoveel mogelijk over te weten komen. Daardoor kunnen ze gemakkelijk veel informatie verwerken en hoofd- van bijzaken onderscheiden.

Hou je van verandering?

Hun leerhonger en veelheid aan interesses maakt dat creatieve generalisten veel nood hebben aan verandering. Eens ze weten hoe iets in elkaar zit, verliezen ze vaak hun interesse. Dan gaan ze op zoek naar iets nieuws waar ze zich kunnen in vastbijten.

De keerzijde hiervan is echter dat generalisten geen schrik hebben voor verandering. Integendeel, verandering doorbreekt het dagelijks patroon en dat is wat generalisten zo plezant vinden.

Als je bovenstaande eigenschappen leest, verwondert het je misschien niet dat veel creatieve generalisten kiezen voor het ondernemerschap. Zij willen niet per se van 9 tot 5 op een kantoor zitten, maar werken waar en wanneer dat voor hen het beste uitkomt. Zij willen geen baas, maar een inspirator. Zij willen geen omgeving met veel vastgelegde regels en procedures, maar willen kunnen ‘spelen’ en experimenteren. En ze willen alle mogelijkheden van het online gebeuren benutten. Dit alles is een generalist op het lijf geschreven!

Jouw specialisatie of passie is dat je veel interesses hebt! Omarm dit en speel er de voordelen van uit, ook naar je werkgever!

Let's connect!

Volg ons op Facebook, Instagram en Linkedin