De kracht van non verbale communicatie

Onderschat die kracht vooral niet, het zou voor 1/3 impact hebben en daarbij is de overeenstemming tussen “wat” iemand zegt en “hoe” iemand iets zegt cruciaal. Vroeger werd gezegd dat de kracht van non verbale signalen voor 93% zou bepalend zijn met ‘de lichaamstaal én intonatie’ samen en er zou 7% impact van de woordkeuze zijn. Een consistente communicatie is eveneens de KEY.

Afbeelding Agyss
Afbeelding Agyss

Communicatie bestaat uit:

  • De woorden die je uitspreekt
  • De manier op je ze uitspreekt
  • Je lichaamshouding

Een consistente communicatie is de 🔑: dat betekent dat als je niks zegt, je ook communiceert, je kan namelijk niet NIET communiceren. Zijn je woorden, intonatie en houding in overeenstemming? Dan kom je geloofwaardig over. Is er een missing link tussen woorden en houding dan komt dat voor de toehoorder raar over.

Bijvoorbeeld, je zegt dat je blij bent en je kijkt met een bedrukt gezicht & je armen en benen zijn gekruist, dan klinkt dit niet geloofwaardig.

Afbeelding Agyss

Nog een voorbeeld: je bent de ganse tijd op je GSM scherm aan het kijken als je vertelt dat je een goede luisteraar bent. Tja, dat komt raar over. 😏

In deze voorbeelden zal de toehoorder meer vertrouwen op je non-verbale signalen en deze hanteren voor de waarheid. In een sollicitatiegesprek is een gemeende interesse met jouw eigenheid cruciaal. Je lichaamstaal aanpassen omdat je denkt zo beter over te komen, heeft eigenlijk alleen maar een averechts effect.

Afbeelding Agyss

Let's connect!

Volg ons op Facebook, Instagram en Linkedin