Preboarding, vaak onderschat. Ken jij de 4 c’s?

 

Afbeelding Agyss
Afbeelding Agyss

Preboarding is het proces om nieuwe medewerkers te betrekken tijdens de periode van acceptatie van de nieuwe job tot de eerste werkdag. Preboarding kan helpen om de retentie van nieuwe medewerkers tot 82% te verhogen. Hier de 4c’s:

 

Compliance: inloggegevens en zakelijk mailadres, bankgegevens & privacybeleid in orde brengen, … zo is je nieuwe medewerker klaar om jouw bedrijf te vertegenwoordigen.

Clarification: functieomschrijving toesturen, telefonisch moment met directe manager regelen en een relevante online trainingsoverzicht bezorgen. Zo begrijpt de nieuwe medewerker wat de functie inhoudt & wat er van hem of haar verwacht wordt.

Connection: toewijzen van een buddy, hou contact met het thuisfront door bv een handgeschreven briefje te schrijven en breng de nieuwe medewerker in contact met relevante teamleden. Deze elementen zorgen ervoor dat zich ‘thuis voelen’ van de nieuwe medewerker groeit.

Culture: Doe een toer op het kantoor, stel een eerste dag mail op met dresscode, lunchmogelijkheden, parkeren… zo kan de persoon overweg met de geschreven én ongeschreven aspecten van jouw bedrijfscultuur.

Let's connect!

Volg ons op Facebook, Instagram en Linkedin